velkommen til det første

Troll museUM

med Utvidet Virkelighet

Om oss

Trollmuseet i Tromsø er det første og eneste museet i Norge som fokuserer på troll og folketro, skapt gjennom bruk av Utvidet Virkelighetsteknologi (Augmented Reality, forkortet til AR).

Hos oss blir du bedre kjent med norske eventyr og sagn, får førstehånds kjennskap til AR-teknologi og kan kose deg med å utforske den norske folketroen. 

Trollmuseet byr på moro for alle, både store og små – og for både tilreisende og fastboende i Tromsø. 

Hva kan du forvente?

Vårt koselige lille museum består av to utstillinger; Trollstigen og Sjøtrollheimen. Museet har også et bibliotek og et aktivitetsrom.

Totalt tar det rundt en time å utforske alt innhold i våre utstillinger, teste vår AR-teknologi og prøve deg på spillene i vårt aktivitetsrom

Eventyr

La historiene norske barn vokser opp med bringe deg til fantasiens verden, en verden av magi, konger, helter, troll og monstre.

LES MER

Myter

Hvordan så universet ut ifølge vikingene? Hvordan ble menneskenes verden til? Og hva har trollene å gjøre med det hele? Finn svarene og les mer om norrøn mytologi!

LES MER

Spill

For våre yngste besøkende, og alle som har bevart barnet i seg, tilbyr vi unike, håndlagede spill som passer perfekt til vårt eventyrtema.

LES MER

Troll

Bli en ekspert på eventyrskapningene som inspirerte så mange norske legender - lær hvem de er, hvor vi finner dem, og ikke minst - hvordan bli helten som overvinner dem!

LES MER
иконка

Museumsguide
(på trykk og som audioguide)
er tilgjengelig på norsk
og er inkludert i billettprisen.

Hva er utvidet virkelighet?

Utvidet Virkelighet (AR) er en ny, voksende teknologi som lar oss tilføye nye objekter til en eksisterende utstilling via telefon eller nettbrett. Ved hjelp av denne teknologien blir våre utstillinger brakt til live, med lyd og bevegelse. 

Prøv det i praksis hos oss!

Hva folk sier

AnnaLena L
Kjempe gøy måte å fortelle historier å myter om norsk kultur å historie. Hyggelig host å nydelige framvisninger. Gleder meg til å komme tilbake å se utviklingen!
Olga Kittilsen
Original museumkonsept. Troll museum var en hyggelig overraskelse som jeg ikke forventet å finne i Tromsø. Ligger i sentrum ved siden av Tromsø havn og Scandic Ishavshotel. Museet viser eventyrer og historier om troller med mange virtuelle elementer. De fleste utstillenger er helt unik, uvanlige, morsomme og med ny konsept. Utrolig innovativ ide og veldig original museumkonsept. Absolut verdt et besøk hvis du er i Tromsø
Ekaterina Bespa... R
Dette var en super opplevelse! Både barna og voksne har blitt kjempe fornøyde. Mye å lese, å se på, å ta bilde av, leke på leke rommet med barna... Bingo kombinasjon! Anbefales på det sterkeste!
Ekaterina Bespa... R

Følg oss

Adresse