Mennesker har alltid skapt myter for å finne en forklaring på det som hender rundt oss, og med oss. I den norrøne verdenen tenkte vikingene seg at etter døden ville de store krigerne bli hentet til Valhall og Folkvang, hvor de kunne feste sammen med gudene. De trodde også at menneskenes, verdens og til og med gudenes skjebne var forutbestemt av de tre nornene, skjebnegudinnene som personifiserte fortiden, nåtiden og fremtiden. 

I de skandinaviske eventyrene er ikke trollene mindre viktige enn heltene. Disse svære skapningene kan du treffe på i dype skoger eller høyt til fjells, og på lang avstand kan de lett tas for kampesteiner overvokst av mose, lyng og til og med trær. Troll kan ha ett, tre, fem, seks, syv eller ni hoder, i noen tilfeller enda flere!

Selv om slike myter og legender er svært spennende og interessante, kan de iblant også være forvirrende, siden det ofte kan eksistere flere versjoner av samme fortelling. Selv om vi ikke kan gjenskape alle detaljer eller hver eneste versjon av en historie, har vi jobbet hardt med å fremstille engasjerende, troverdige og presise gjenskapninger av de historiene vi presenterer.

Et godt eksempel her er det første stoppet i Trollstigen, hvor du kan bli kjent med det hellige verdenstreet Yggdrasil gjennom en nydelig modell av kosmos slik det fremstår i norrøn mytologi. Et annet eksempel er vannvetten Fossegrimen, en mystisk skikkelse som spiller den norske fiolinen kjent som hardingfele.

fossegrim
Vannvetten Fossegrimen