Vi bruker en kombinasjon av kunst, teknologi og historiefortelling for å gi våre besøkende et innblikk i norsk folketro og norrøn mytologi, og ikke minst våre velkjente troll. På museet finner du vakre origiginale modeller, figurer og illustrasjoner, alt sammen basert på tradisjonelle kilder. Du finner også originale eventyr og sagn, fakta om kjente eventyrkarakterer, forfattere og mye mer. Våre utstillinger er supplementert med Utvidet Virkelighetsteknologi (AR-teknologi) gir kunsten nytt liv!

Et museumsbesøk tar minst 30 minutter, men mange folk bruker lengre tid hos oss. Vi har et aktivitetsrom med brettspill og leker, og et bibliotek med sofa hvor du kan søke tilflukt fra den arktiske kulden, så du er velkommen til å bli så lenge som du måtte ønske!

Inngangsbilletten for voksne starter på kr 180,- per person. Studenter og pensjonister (65+) får en rabattert billettpris på kr 130,- . En barnebillett for barn mellom 5 og 12 år koster kr 100,-, og barn under 5 år går gratis på museet. Vi tilbyr også familiebillett for 2 voksne og 2 barn (opp til 12 år) for kr 450

Du kan betale med kort eller kontanter. Internasjonale kort aksepteres også. Vi aksepterer ikke American Express.

Vi tar kun imot kontant betaling i Norske Kroner (NOK).

Vi er åpne daglig fra kl.10 til kl.18 (10:00 – 18:00).

Jada, museet er også åpent på søndagene fra kl.10 til kl.18 (10:00 – 18:00).

Museets adresse er Kaigata 3, men hovedinngangen ligger i Samuel Arnesens Gate. Du finner oss rett nede ved havet, i den store, grå bygningen ved siden av Yonas Pizza, bak Enter Amalie Hotel.

Museet ligger i kort gangavstand til alle hoteller, restauranter og turistattraksjoner i Tromsø sentrum, sentralt lokalisert på Tromsøya.

  • Fra fastlandet (hvor Ishavskatedralen ligger) er buss nr. 26 en fin måte å komme seg til sentrum på.
  • Fra Kvaløya kan du ta buss nr. 40 eller 42 for å komme til sentrum.
  • Andre busser som stopper nær museet er nr. 28, 33 og 34.

Nei, vi har dessverre ingen parkeringsplass for besøkende på Trollmuseet. Det finnes imidlertid muligheter for å parkere mot avgift i området.

Ja, det gjør det. Trollene våre er ment å være familievennlige og ikke skumle, og passer dermed for alle aldersgrupper.

Ja, vi har egne tilbud for skoleklasser og barnehager. Kontakt oss på forhånd på info@trollmuseum.no for å avtale et besøk.

Trollmuseet er for alle som er interesserte i troll og eventyr, uavhengig av alder. I våre utstillinger etterstreber vi en balanse mellom det morsomme og det informative slik at både barn og voksne kan lære noe nytt. Men dersom du er nysgjerrig etter å vite mer om noen av de mange emnene vi dekker på museet, må du gjerne spørre våre ansatte, eller avtale en guidet omvisning.

Jada! Museet drives av et internasjonalt team som etterstreber en god besøksopplevelse for alle, uavhengig av hvor de kommer fra. Alle tekstene i utstillingene vises på både norsk og engelsk, og infokart på flere språk er tilgjengelige i resepsjonen. Guidede omvisninger tilbys på alle skandinaviske språk, samt på engelsk, spansk og russisk, avhengig av hvilke ansatte som er på jobb. Grupper som ønsker omvisninger på et spesifikt språk bes kontakte museet god tid i forveien på info@trollmuseum.no.

Ledsagere og guider med ID (ledsager) slipper inn gratis i følge med besøkende med utviklingshemminger. Vi tillater også førerhunder og servicehunder i lokalet.

  • Bygningen har heis, og det er flere sitteområder i musset, så lokalet er velegnet for rullestolbrukere og andre besøkende med bevegelseshemminger. Vi har ikke rullestoler eller andre hjelpemidler tilgjengelig for utlån.
  • All informasjon på museet er skrevet på engelsk og norsk, men ingen av våre ansatte er kurset i tegnspråk.
  • Museet baserer seg i stor grad på visuell kunst som ikke kan berøres og audioguider er ennå ikke tilgjengelig, så vi anbefaler blinde og synshemmede besøkende å ha med seg ledsager.
  • Tekstene i museet og på infokartene er skrevet på enkel norsk og engelsk for å gjøre dem lettforståelige for skolebarn, så besøkende med lærevansker skal ikke ha vanskeligheter med å forstå informasjon. Våre ansatte er tilgjengelige for å svare på spørsmål og gi ekstra informasjon ved behov. Egne guidede omvisninger kan også bestilles for besøkende med lesevansker.

Ja, på forespørsel. Ta gjerne kontakt med oss på info@trollmuseum.no for å avtale tidspunkt.

Nei, vi selger ikke slike i vår gavebutikk. Vi selger våre egne suvenirer med Utvidet Virkelighetsteknologi (AR), basert på den tradisjonelle kunstarten som kan bli funnet i eventyr, inkludert magneter, postkort, profesjonelle nordlysbilder og plakater.

Vi selger kopper og magneter med trolltema og AR-teknologi, samt vanlige magneter, nåler og nøkkelringer med norsk motiv. Du kan også kjøpe et utvalg postkort med bilder fra museet eller fra Nord-Norge.

Nei, norsk merverdiavgift (MVA) er inkludert i alle våre priser.

Vi har en kaffeautomat hvor du kan kjøpe kaffe, te og varm sjokolade. Vennligst merk at drikke er kun tillatt i avmerket område. Inne i utstillingene er ikke mat og drikke tillatt.