Vi bruker en kombinasjon av kunst, teknologi og historiefortelling for å gi våre besøkende et innblikk i norsk folketro og norrøn mytologi, og ikke minst våre velkjente troll. På museet finner du vakre origiginale modeller, figurer og illustrasjoner, alt sammen basert på tradisjonelle kilder. Du finner også originale eventyr og sagn, fakta om kjente eventyrkarakterer, forfattere og mye mer. Våre utstillinger er supplementert med Utvidet Virkelighetsteknologi (AR-teknologi) gir kunsten nytt liv!

Minst 30-45 minutter, men mange folk bruker lengre tid hos oss. Vi har et aktivitetsrom med brettspill og leker, og et bibliotek med sofa hvor du kan søke tilflukt fra den arktiske kulden, så du er velkommen til å bli så lenge som du måtte ønske!

Inngangsbilletten for voksne koster kr 180,- per person. Studenter og pensjonister (65+) får en rabattert billettpris på kr 130,- . En barnebillett for barn mellom 5 og 12 år koster kr 100,-, og barn under 5 år går gratis på museet. Vi tilbyr også familiebillett for 2 voksne og 2 barn (opp til 12 år) for kr 450,-

Du kan betale med kort eller kontanter. Internasjonale kort aksepteres også.

Vi tar kun imot kontant betaling i Norske Kroner (NOK).

Vi er åpne daglig fra kl.10 til kl.18 (10:00 – 18:00).

Jada, museet er også åpent på søndagene fra kl.10 til kl.18 (10:00 – 18:00).

Museets adresse er Kaigata 3, men hovedinngangen ligger i Samuel Arnesens Gate. Du finner oss rett nede ved havet, i den store, grå bygningen ved siden av Yonas Pizza, bak Enter Amalie Hotel.

Museet ligger i kort gangavstand til alle hoteller, restauranter og turistattraksjoner i Tromsø sentrum, sentralt lokalisert på Tromsøya. 

    • Fra fastlandet (hvor Ishavskatedralen ligger) er buss nr. 26 en fin måte å komme seg til sentrum på.
    • Fra Kvaløya kan du ta buss nr. 40 eller 42 for å komme til sentrum. 
    • Andre busser som stopper nær museet er nr. 28, 33 og 34.

Nei, vi har dessverre ingen parkeringsplass for besøkende på Trollmuseet. Det finnes imidlertid muligheter for å parkere mot avgift i området.

Ja, det gjør det. Trollene våre er ment å være familievennlige og ikke skumle, og passer dermed for alle aldersgrupper.

Ja, vi har egne tilbud for skoleklasser og barnehager. Kontakt oss på forhånd på info@trollmuseum.no for å avtale et besøk.

Trollmuseet er for alle som er interesserte i troll og eventyr, uavhengig av alder. I våre utstillinger etterstreber vi en balanse mellom det morsomme og det informative slik at både barn og voksne kan lære noe nytt. Men dersom du er nysgjerrig etter å vite mer om noen av de mange emnene vi dekker på museet, må du gjerne spørre våre ansatte, eller avtale en guidet omvisning.

Jada! Museet drives av et internasjonalt team som streber etter å gi en god opplevelse til alle besøkende, uavhengig av morsmål. Alle utstillingstekstene er skrevet på både engelsk og norsk. Museumsguider (printet/audio) er også tilgjengelig på flere språk og er inkludert i inngangsprisen. Omvisninger tilbys også på en rekke språk (grupper som ønsker omvisning på et bestemt språk bør kontakte museet på forhånd på info@trollmuseum.no).

Ledsagere og guider med ID (ledsager) slipper inn gratis i følge med besøkende med utviklingshemminger. Vi tillater også førerhunder og servicehunder i lokalet.

  • Bygningen har heis, og det er flere sitteområder i musset, så lokalet er velegnet for rullestolbrukere og andre besøkende med bevegelseshemninger. Vi har ikke rullestoler eller andre hjelpemidler tilgjengelig for utlån.
  • All informasjon i museet er trykt på engelsk og norsk på museets vegger og det er trykte oversettelser til flere språk slik at døve og hørselshemmede besøkende kan lese dem, men dessverre er det ingen av våre ansatte som behersker tegnspråk.
  • Museet består i hovedsak av visuell kunst som ikke kan berøres, og selv om audioguider er tilgjengelige, inkluderer de ikke en beskrivelse av utstillingen. Vi anbefaler derfor at blinde og svaksynte besøkende har med seg ledsager.
  • Tekstene i museet og i museumsguidene er skrevet på enkel norsk og engelsk for å gjøre dem lett forståelige for skolebarn, så besøkende med lesevansker skal ikke ha vanskeligheter med å forstå informasjonen. Våre ansatte er tilgjengelige for å svare på spørsmål og gi ekstra informasjon ved behov. Egne guidede omvisninger kan også bestilles for besøkende med lesevansker.

Ja, på forespørsel. Les mer om de guidede ekskursjonene vi tilbyr her eller ta kontakt med oss på info@trollmuseum.no

Vi selger krus og magneter med trolltema og AR-teknologi, samt vanlige magneter, nåler og nøkkelringer med norsk motiv. Du kan også kjøpe et utvalg postkort og kunsttrykk med bilder fra museet eller fra Nord-Norge.

Nei, norsk merverdiavgift (MVA) er inkludert i alle våre priser.

Vi har en kaffeautomat hvor du kan kjøpe kaffe, te og varm sjokolade. Vennligst merk at drikke er kun tillatt i avmerket område. Inne i utstillingene er ikke mat og drikke tillatt.